Triple glas

Triple glas bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit drie lagen glas. Het wordt ook wel driedubbel glas of HR+++ glas genoemd. De drie lagen glas zorgen ervoor dat er minder geleiding ontstaat tussen de warme en koude lucht van buiten en binnen. Zo verbetert de isolatie nog meer. De spouw tussen de verschillende glasplaten kan gevuld worden met stilstaande lucht of een edelgas. Vaak wordt er voor edelgas gekozen, omdat dit nog beter isoleert. Naast een verbeterde isolatie zorgt triple glas er ook nog eens voor dat het in de zomer langer koel blijft en in de winter de warmte lekker binnen blijft. Een ander voordeel van driedubbel glas is dat het geluid isoleert. Perfect voor woningen die aan een drukke weg staan of in de buurt van een vliegveld of langs het spoor staan.

Triple glas plaatsen

Ziet u deze voordelen ook wel zitten en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van triple glas plaatsen bij u thuis? Dan komen onze glaszetter Amersfoort graag bij u langs om uw situatie te bekijken en te bepalen of triple glas plaatsen überhaupt mogelijk is en of dit de juiste keuze is. Niet iedere woning is namelijk geschikt om driedubbel glas te plaatsen. Dit heeft te maken met de dikte en zwaarte van triple glas. De derde glasplaat zorgt er namelijk voor dat het glas een stuk dikker is, waardoor een dikker kozijn met een diepere sponning nodig is. Ook wordt het glas hier een stuk zwaarder van, wat de kozijnen wel moeten kunnen dragen. Nu geeft dit in nieuwbouwwoningen geen probleem. Ook redelijk nieuwe woningen zijn vaak wel geschikt voor triple glas. Oudere woningen kunnen HR+++ glas helaas vaak niet aan. Nu is er wel vrij dun triple glas op de markt, maar deze isolatiewaarde ligt vaak vlakbij HR++ glas, waardoor het deze investering niet waard is. Wanneer we bij u langs komen kijken we goed naar uw persoonlijke situatie en geven op basis daarvan een eerlijk advies.

Over het algemeen komt het er op neer dat wanneer uw woning geschikt is voor triple glas we dit wel adviseren. Triple glas isoleert uw woning namelijk op de best mogelijke manier. Zo haalt u de investering er binnen enkele jaren uit. Is driedubbel glas geen optie, of alleen het dunste triple glas? Dan kunt u het beste voor HR++ glas gaan. HR++ glas is de beste isolatie glassoort op het gebied van dubbel glas. Dit komt doordat de spouw gevuld is met edelgas en de glasplaten voorzien zijn van een betere coating dan HR+ of HR glas.

Triple glas: voor- en nadelen

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Een uitspraak die ook opgaat voor triple glas. Toch zijn de nadelen zo verwaarloosbaar dat u deze eigenlijk niet hoeft mee te nemen in uw overweging. Om u wel een compleet beeld te geven van triple glas zetten we de voor- en nadelen graag voor u op een rijtje.

Triple glas: voordelen

  • Energiebesparing: met triple glas in uw kozijnen worden de kozijnen en uw woning beter geïsoleerd. Dit zorgt voor minder warmteverlies in de winter, waardoor u bespaart op uw stookkosten.
  • Wooncomfort: doordat triple glas beter isoleert blijven de temperaturen in huis ook stabieler, ook al wisselt de temperatuur buiten sterk. Zo blijft uw woning in de zomer lekker koel terwijl hij lekker warm blijft in de winter. Dit maakt dat HR+++ glas ook zeer goed gaat in combinatie met vloerverwarming.
  • Geluidsisolatie: naast de warme- en koude isolatie zorgt triple glas ook voor een betere geluidsisolatie. Omgevingsgeluiden dringen dus een stuk minder door in uw woning. Schreeuwende kinderen of geluiden van het verkeer zullen niet langer hinderlijk zijn.
  • Subsidie: in sommige gevallen is het mogelijk om een subsidie te ontvangen voor het plaatsen van dubbel glas. Hierover vertellen wij verderop in dit artikel meer.
  • Verbeterd energielabel: wanneer uw woning nog niet over dubbel glas beschikt kan het zomaar zijn dat uw energielabel verbeterd wanneer u triple glas laat plaatsen. Dit is weer goed voor de waarde van uw woning.

Triple glas: nadelen

  • Beslaan van glas: triple glas kan gaan beslaan. Hier zult u over het algemeen weinig hinder van ondervinden, omdat het eigenlijk alleen in de vroege ochtenduren in het voor- en najaar voorkomt. Dit komt door de hoge isolerende werking.
  • Wifi signaal vermindert buiten: doordat triple glas zo goed isoleert kan het ook zijn dat uw wifi signaal buiten wat zwakker wordt. Waardoor het signaal in de tuin minder ver kan reiken of iets zwakker wordt. In huis heeft triple glas geen enkel effect op het wifi signaal.

Triple glas subsidie

Zoals wij hierboven al even kort aanstipten is het in sommige gevallen mogelijk om een subsidie te ontvangen op het laten plaatsen van triple glas. Deze subsidie is voor huiseigenaren die twee of meer energiebesparende maatregelen nemen of hebben genomen aan hun woning. Let op: dit geldt alleen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn genomen. Onder deze energiebesparende maatregelen vallen naast glasisolatie (zowel HR++ als driedubbel glas!) onder andere isolatie aan muur, vloer, bodem en dak. Voor nu geldt deze subsidie tot en met 31 december 2019. Deze subsidie heeft de naam subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) gekregen. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u hier meer over lezen. Hier kunt u ook de aparte maatregel lezen die voor VvE’s geldt.

Triple glas plaatsen Gebroeders Jansen B.V.

Het loont sowieso al om uw glas te laten vervangen voor triple glas en met bovenstaande subsidie al helemaal. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij uw thuis? Maak dan een afspraak met onze glaszetters en wie weet laat u binnenkort ook driedubbel glas plaatsen door Gebroeders Jansen B.V.. Wanneer wij bij u langs gaan bekijken wij uw woning en voorzien wij u van eerlijk advies. Ook maken we een scherpe offerte voor u op. Bel direct naar 030 - 200 37 96 voor het maken van een afspraak of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Natuurlijk kunt u ook alle andere glassoorten door ons laten plaatsen. Zo vindt u op onze glassoorten pagina een overzicht van de meest voorkomende glassoorten die Gebroeders Jansen B.V. plaatst. Ook staan hier kort de eigenschappen van iedere glassoort op. Glas laten vervangen in Amersfoort en omgeving laat u dus door Gebroeders Jansen B.V. doen.