Glassoorten Amersfoort

Bent u op zoek naar een bepaald type glas, of weet u niet welke glassoort u in uw woning wilt laten plaatsen? Gebroeders Jansen B.V. biedt u eigenlijk alle glassoorten in Amersfoort. Van HR++ tot brandwerend glas. De eerste keuze die u maakt gaat om de functie van het glas. Wilt u veiligheidsglas of isolatieglas? Binnen deze categorieën heeft u vervolgens weer verschillende opties. Wat deze opties zijn en welke glassoort hierbij hoort lichten wij hieronder graag voor u toe.

Glassoorten Amersfoort isolatieglas

Wilt u uw woning beter isoleren? Kies dan uit één van isolatieglas glassoorten in Amersfoort. Dubbel glas, ook wel thermopane glas genoemd, bestaat zoals de naam al zegt uit twee glaslagen met daartussen een spouw. Dit zorgt voor een verbeterde warmte-isolatie. Het standaard dubbel glas van jaren geleden plaatsen we haast niet meer, omdat er inmiddels vele andere glassoorten isolatieglas bestaan met een hogere isolatiewaarde. Wilt u het optimale resultaat behalen? Dan bestaat er tegenwoordig zelfs triple glas. Echter zijn niet alle kozijnen hiervoor geschikt. Wanneer dit het geval is kunt u het beste voor HR++ glas gaan. Onze glaszetter Amersfoort komt graag bij u langs om te kijken naar de mogelijkheden en voorziet u vervolgens van goed advies.

De diverse isolatieglas glassoorten in Amersfoort die wij aanbieden zijn:

  Dubbel glas en HR glas
  Standaard dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met hiertussen een ruimte waar droge lucht in zit. Dit zorgt ervoor dat kou minder kans krijgt om binnen te dringen in uw woning. De verbeterde versie van dubbel glas is HR glas. Tussen de glasplaten van HR zit ook droge lucht, het verschil met standaard dubbel glas is dat hier aan de binnenkant ook nog een coating wordt geplaats. Deze coating verbeterd de isolatiewaarde.
  HR+ en HR++ glas
  Het vervolg op HR glas is HR+ en HR++ glas. Deze glassoorten bevatten een betere coating aan de binnenzijde. Daarnaast wordt de ruimte tussen de glasplaten niet gevuld met droge lucht, maar wordt er een gas toegevoegd. Dit gas isoleert nog weer een stuk beter dan dat droge lucht doet, waardoor u in een relatief korte periode uw investering weer terugverdient.
  HR+++ of triple glas
  De laatste ontwikkeling op het gebied van dubbel glas is HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd. Triple glas bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit drie glasplaten. U krijgt dus een extra isolerende laag. De Doordat HR+++ glas uit drie glaslagen bestaat is dit glas een stuk zwaarder en dikker. Uw kozijnen moeten dus wel geschikt zijn voor deze dikte en vooral het gewicht van het raam aan kunnen. Voornamelijk bij oudere woningen is dit niet het geval. Twijfelt u over de mogelijkheden bij u thuis? De glaszetters van Gebroeders Jansen B.V. komen graag bij u langs om uw kozijnen te bekijken en het juiste advies te geven.
  Zonwerend glas
  Zonwerend glas weert zoals de naam al doet vermoeden de zon. Nu is het niet zo dat het in huis heel donker wordt, maar wel dat uw woning minder warm wordt. Dit type glas is zo ontworpen dat het niet de warmte, maar wel het licht van de zon toelaat in de woning. Voor woningen op het zuiden met grote glaspartijen kan dit een echte uitkomst zijn. Bij gewoon glas of dubbel glas kan de temperatuur namelijk behoorlijk oplopen in huis tijdens de zomermaanden. Met zonwerend glas voorkomt u dit. Door een speciale coating die aan het glas wordt toegevoegd kunt u tot wel 60% van de warmte weren! Binnen zonwerende beglazing heeft u namelijk nog verschillende keuzes. Zowel met betrekking tot de hoeveelheid licht die wordt doorgelaten als met hoeveel warmte er wordt doorgelaten. Gebroeders Jansen B.V. helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Wilt u ook uw huidige beglazing laten vervangen voor isolerend glas? schakel dan een vakman van Gebroeders Jansen B.V. in. Met onze jarenlange ervaring, kennis van de nieuwste technieken en materialen en een werkplaats waar wij alles precies voor u op maat maken zijn wij de beste keuze voor glas vervangen in Amersfoort en omgeving. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken, zodat u straks ook kunt besparen op uw stookkosten en uw woning wellicht een beter energielabel krijgt!

Glassoorten Amersfoort veiligheidsglas

Gebroeders Jansen B.V. biedt ook diverse glassoorten in Amersfoort aan op het gebied van veiligheidsglas. U kunt om verschillende redenen veiligheidsglas laten plaatsen. Wellicht wilt u uw woning beter beveiligen tegen inbraken? Of bent u bang dat uw kinderen zich kunnen beschadigen wanneer ze te ruig aan het spelen zijn en mogelijk een raam breken? Dan bieden wij u extra bescherming met veiligheidsglas. We kunnen zelfs brandwerend glas plaatsen.

De glaszetters van Gebroeders Jansen B.V. plaatsen en vervangen onder andere de volgende soorten glas:

  Gelaagd / Inbraakwerend glas
  Gelaagd glas of inbraakwerend glas is een glassoort die helpt inbraken te voorkomen. Het is extreem moeilijk kapot te krijgen, maar door de manier waarop het is samengesteld blijft het ook nog eens ééns stuk wanneer dit wel gebeurt. Gelaagd glas wordt namelijk gecreëerd door 2 of meer glasplaten aan elkaar te smelten. Hierbij wordt een hele sterke folie gebruikt, die het glas bij elkaar houdt. Mocht het toch iemand lukken dit glas kapot te krijgen, dan zal het glas niet in zijn geheel breken. De scherven blijven namelijk aan het folie kleven. Wilt u inbrekers buiten de deur houden? Dan is gelaagd glas de beste keuze.
  Gehard glas
  Gehard glas is eigenlijk niet kapot te krijgen, ondanks dat het van één glasplaat wordt gemaakt. Dit komt door de manier waarop gehad glas gemaakt wordt. De glasplaat wordt op spanning gebracht door extreme verhitting. Mocht het toch voorkomen dat gehard glas kapot gaat, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Gehard glas is namelijk zeer veilig doordat het uiteen valt in ontelbaar veel stukjes. Gehard glas wordt dan ook vaak toegepast in openbare ruimtes als scheidingswand of in bushokjes.
  Draadglas
  Draadglas is een type glas dat uw woning ook meer inbraak-proof maakt. In het glas zitten namelijk metalen draden die het glas bij elkaar houden. Mocht het glas kapot gaan dan valt het dus ook niet direct uiteen. Dit maakt het glas ook een stuk veiliger.
  Brandwerend glas
  Brandwerend glas doet wat de naam zegt, hij weert vuur wanneer er brand uit breekt. Brandwerende beglazing gaat vele malen minder snel kapot bij brand, doordat het bestand is tegen snelle temperatuurstijgingen. Het laat het dus minder vlammen en rook door, waardoor u meer tijd heeft om buiten te komen wanneer er brand uitslaat in uw woning.

Wij kunnen in principe ieder type veiligheidsglas bij u plaatsen. Niet alleen in raamkozijnen, maar ook in deuren. Dit komt doordat veiligheidsglas eigenlijk overal toepasbaar is. Zo kunt u uw hele woning veiliger maken, en niet alleen bepaalde delen. Wilt u meer weten over het toepassen van veiligheidsglas in uw woning? Neem dan contact op met Gebroeders Jansen B.V..

Glassoorten Amersfoort plaatsen

Wilt u ook één van bovenstaande glassoorten in Amersfoort laten plaatsen? Neem dan contact op met de glaszetters van Gebroeders Jansen B.V.. U kunt direct een afspraak maken door te bellen naar 030 - 200 37 96. Wilt u eerst meer weten over onze diensten, of een offerte laten opstellen? Dan kunt u ook ons contactformulier invullen. Wij gaan graag met u in gesprek. Ook wanneer u andere wensen heeft dan de mogelijkheden die hierboven genoemd zijn. Wij zijn namelijk een allround glasbedrijf dat werkelijk iedere opdracht aan kan. Zo repareren wij ook houtrot en kunt u zelfs voor glas-in-lood, spiegels en scheidingswanden bij ons terecht.